Om oss

Nordensky erbjuder ädla stenar och smycken med etik i åtanke

Vår historia

En gång i tiden såg jag en dokumentär om ädla stenar och deras påverkan på människans historia.

Jag tror den var gjord av National Geographic och i den såg jag bilder och videoklipp med några av de vackraste saker jag sett. Hur ljuset bröts, hur olika slipningar påverkade stenens utseende och förmågor och hur många användningsområden de hade som jag aldrig tidigare tänkt på. 

Jag såg också under vilka omständigheter dessa stenar bryts från gruvor i konflikthärjade länder, under vilka hemska premisser som människoöden bryts för att ett fåtal ska kunna beundra de skimrande stenarna. Hur kan något så vackert skapa så mycket misär?

I samma film fanns ett avsnitt om en relativt ny process där vetenskapsmän hade skapat en process för att kunna syntetisera dessa stenar. Eftersom diamanter i slutändan består av kol, som är ett av de vanligaste grundämnena var det möjligt att skapa dem utan att behöva bryta dem ur jorden. Denna process var dock fortfarande oerhört kostsam, men som mycket annat inom teknik såsom halvledare, transistorer och elektronik stod processen inför den logaritmiska kurvan av utveckling. 

För varje år sedan dess har kostnaden för att tillverka dessa stenar sjunkit och nu är den så pass låg att i princip alla kan unna sig en av de vackra stenar som förr enbart fanns för de utvalda få som kunde unna sig dem. 

Vår mission

Genom vår förmåga att styra processen för syntetiseringen av våra stenar kan vi med stolthet säga att våra stenar har tillverkats på ett etiskt och hållbart sätt utan barnarbete eller exploatering av utsatta människor.

Vår vision

Länge har diamanter i synnerhet men ädelstenar i allmänhet varit något får förunnat. Nordenskys mission är att demokratisera det som tidigare varit för dyrt och utom räckhåll för de flesta, genom att drastiskt sänka priserna för slutkunden.

Ansvarsfullt och etiskt hållbart

Nöjd kund

Vi strävar ständigt efter att förbättra och förfina våra produkter samtidigt som vårt mål är att alla ska kunna unna sig några av de vackraste stenar som finns.

Fri frakt

För alla ordar över 1.000 kronor erbjuder Nordensky fri frakt inom Sverige och internationellt. Vi skickar med den logistikpartner som passar bäst.

Tillverkat med kärlek

Våra stenar och smycken är framtagna av professionella syntetiserare och hantverkare som brinner för att tillverka fantastiska skapelser.

Teamet bakom Nordensky

Nimrod Barshad

Founder/CEO

Claude K. Amadeo

Sales Director

Linda M. Dugan

Manager

Mark Pocket

Product Manager
Alukas is my favourite store
Great products and designs and such great quality, they always wash up well no matter how many times I wash them.
- Donald Duclk
Beautiful products
Beautiful clothes. I always get complements. Good quality and items wash well. products and designs and such great.
- Niamh Oxley
Lovely products
Great products and designs and such great quality, they always wash up well no matter how many times I wash them.
- Mary Green
Scroll To Top
  • Menu
  • Categories
Close
Hem
0 Önskelista

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping